Grafično oblikovanje Center 10ka

V poslovno-nakupovalnem kompleksu BTC v Ljubljani je stavba za Cityparkom dolgo ostala neopažena, vse dokler je niso popolnoma prenovili in ji nadeli novo ime – Center10ka. Za novo arhitekturo so potrebovali tudi novo celostno grafično podobo, ki bi privabila nove obiskovalce in najemnike.

Cilj

Stavba Center10ka je moderna in želi privabiti sodobne obiskovalce, ki so v stiku s trendi. Na drugi strani želi privabiti dobre najemnike, kateri s svojo ponudbo in prisotnostjo ustvarjajo dodano vrednost nakupovalni stavbi. Želeli smo oblikovati logotip in izdelati celostno grafično podobo, ki bo sovpadala z novo arhitekturo, bo sodobna, sveža in lahkotna ter bo uspešno komunicirala tako z obiskovalci kot z najemniki.

Naredili smo

  • oblikovanje logotipa
  • oblikovanje celostne grafične podobe
  • oblikovanje označevalnih tabel
center10ka oblikovanje logotipa 2
Center10ka Oblikovanje Celostne Graficne Podobe Stavbe Kt 2
center10ka oblikovanje logotipa

GLAVNI VHOD

Nad glavnih vhodom je razpeta ponjava večje dimenzije s logotipom Center10ke. Na vrhu stavbe so na vseh stranicah po dolžini razporejene table z najemniki. Vsi logotipi so poenoteni v črno-beli stil, ki poudarja enotnost in složnost podobe stavbe.

center 10 oblikovanje celostne grafične podobe stavbe

OZNAČEVALNE TABLE

Oblikovali smo table za označevanje po celotni stavbi: Vhod, v notranjosti, zunanji totemi ter table z imenom in logotipom stavbe s posebno osvetlitvijo.

center 10 oblikovanje celostne grafične podobe img

TOTEM

Totem je mogoče opaziti iz ceste in na njem pregledati vse najemnike v centru. Izbrali smo črno-beli prikaz logotipov, da bi poenotili izgled.

Center10ka_oblikovanje_celostne_graficne_podobe_stavbe

NOTRANJE TABLE

Za označevanje v notranjosti stavbe smo uporabili črne steklene plošče z belo izrezano nalepko. Table je mogoče dopolnjevati in spreminjati brez večjih stroškov.