Izdelava spletne strani ~ Oblikovanje vizualnih komunikacij

VAZ za Filozofsko Fakulteto

Podatkovna baza in spletna stran Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji prvič na nacionalni ravni povezujeta vse vzhodnoazijsko gradivo, ki se nahaja v različnih slovenskih muzejih in institucijah, ter uporabniku omogočata prijazno uporabo in analitični ter sintetični pregled gradiva v slovenskih muzejih.

Uspešen prikaz obsežne baze potrebuje celostno grafično podobo, ki bo resonirala s ciljno skupino in spletno stranjo, ki bo enostavna za uporabo a bi hkrati ponujala napredne možnosti brskanja ter raziskovanja med zbirkami.

Skrbno oblikovana

CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA

Logotip se spogleduje z vzhodnjaškimi pisemkami na simbolni ravni ter prevzema ikonične barve tega območja. Forma ostaja umirjena, urejena in trdna, kar so tudi lastnosti projekta, katere želimo prikazat gledalcu.

 

 

Vizitka Mobile In Tablet 2

Dinamična in pregledna

SPLETNA STRAN PO MERI

Uvod z dinamično menjavo fotografij najbolj zanimivih predmetov uporabniku ponudi hiter pregled in zanimiv uvod. Vstopna stran služi grobemu pregledu nad novostmi v bazi: Nove zbirke, novi predmeti, novi dokumenti, novice in podobno.

Oblika glavnih elementov je prepoznavna in konsistentna:

  • Predmet– kvadrat,
  • Zbirka – ležeč pravokotnik,
  • Publikacija – pokončni pravokotnik,
  • Muzej – krog.

Meni Video Mockup Vaz

Noga Vaz Mockup

MEGA menu

Pregleden „mega menu“ uporabniku prikaže celostni prikaz vseh kategorij predmetov in skrajša pot do glavnih kategorij.

Predmet Mobile Vaz 3

Napredni iskalnik po predmetih

Napredni iskalnik ponuja iskanje po filtrih, oznakah in / ali ključnih besedah. Posamezni predmet ponuja izčiščeno predstavitev in interakcijo, kjer ima uporabnik možnost dodati komentar oz. informacijo o predmetu ter tako sodeluje pri znanstveno-raziskovalnem procesu.

Predmeti Grid Tablet

Predmet Mockup Vaz 2

Poglejte si večOstali projekti