Izdelava spletne strani Prva Osebna zavarovalnica

Prva osebna zavarovalnica ponuja dodatno pokojninsko zavarovanje in nezgodna, zdravstvena ter življenjska zavarovanja. Svojo ponudbo uspešno komunicirajo preko digitalnih kanalov, večinoma preko spletne strani, ki pa je potrebovala temeljito prenovo na področju oblikovanja in programiranja.

Cilj

Pri Prvi osebni zavarovalnici so se na prenovo spletne strani dobro pripravili. Vedeli so, katere vsebine želijo predstaviti in kakšne funkcije potrebujejo, da bo njihovo komuniciranje s strankami čimbolj uspešno. Potrebovali pa so nekoga, ki bi vse te zahteve spravil v enotno grafično obliko spletne strani in to tudi učinkovito sprogramiral. Obliko smo si zastavili kot profesionalno a lahkotno, obogateno s fotografijami tipa življenskega stila („lifestyle“) in sodobno ikonografijo. Na spletni strani smo želeli ponuditi enostavna vizualna orodja za drugače precej kompleksne izračune, ki odgovorijo na vprašanja tipa „Koliko moram varčevati danes, da bom v starosti prejel dodatnih 500€ na mesec?“. Vse to s ciljem uporabniku spletne strani ponuditi čimveč informacij o kompleksih produktih na enostaven in uporabniku prijazen način.

Naredili smo

  • Oblikovanje spletne strani
  • Izdelava spletne strani
  • WordPress programiranje
Prva izdelava spletnih strani img

Območje hitrega kontakta

Ikone za kontakt sledijo uporabnikovem drsenju in mu omogočajo vse načine hitrega kontakta z Prvo osebno zavarovalnico.

Interaktivno prilagajanje vsebin glede na status uporabnika

Uporabniku ponujamo enostaven gumb za interakcijo, kjer si lahko glede na svoj status izbere primerno ponudbo zanj.

Predstavitev produkta

Velike količine vsebine posameznih produktov smo uredili v odseke, ki se razkrivajo uporabniku korak po koraku z drsenjem navzdol. Na koncu vsakega produkta se prikažejo članki, ki so sorodni glede na produkt in pogosta vprašanja ter odgovori nanj.

Prva izdelava spletnih strani img
Prva izdelava spletnih strani img

Vizualna predstavitev sestave posameznih skladov.

Prva Izdelava Spletnih Strani Grafi

Interaktivni izračuni

Da bi poenostavili kompleksne izračune za uporabnika smo razvili interaktivna orodja, kjer uporabnik enostavno z vnosom ali drsnikom vnese različne parametre (npr. bruto plačo in mesečno premijo), izračun pa mu realnočasno izračunava rezultat (npr. % izkoriščenosti davčne olajšave).

Med vsebino se večkrat pojavi drsnik, kjer uporabnik zgolj „pridrsi“ do svoje starosti, nato pa se mu prikaže najbolj primeren sklad za vlaganje glede na njegovo starost.

Zemljevid z zastopniki

Uporabnik lahko po regijah sortira zastopnike, med katerimi ima vsak svojo podstran s podatki in obrazcem za kontakt.

Prva izdelava spletnih strani img

Interaktivni prikaz donosov skladov

Preko API povezave se naložijo podatki, katere je mogoče vizualno prikazati v želenem obobju : 1 mesec, 3 mesec, 9 mesec, 1 leto…. Vsako točko na grafu je mogoče klikniti in tako izvedeti točno vrednost za izbrani datum.

Prva izdelava spletnih strani img